Caritas Srbije u poseti Caritasu Zrenjanin

zrenjanin-1-800x585U utorak, 17. decembra, predstavnici Caritasa Srbije bili su u radnoj poseti Caritasu Zrenjanin. Poseta je organizovana sa ciljem razmene iskustava i uspostavljanja još tešnje saradnje između Caritasa Srbije i Caritasa Zrenjanin.

Delegaciju nacionalnog Caritasa, koju su činili direktor, vlč. Ivica Damjalnović, nacionalni koordinator, gospodin Darko Tot i finansijski administrator, gospodin Miroslav Lečer, primio je direktor Caritasa Zrenjanin, gospodin Tibor Halmai.

Predstavnici Caritasa Srbije posetili su korisnike dnevnog centra, sa čijim radom su ih upoznali animatorka Ana Momirski i logističar Lufi Denis.

zrenjanin-3-400x331Gospođa Milica Bogdanov, savetnica na projektu Your Job, predstavila je aktivnosti Inkubatora za mlade Zrenjanin u ekonomskom osnaživanju mladih. Gosti su imali priliku da porazgovaraju i sa Aleksandrom Felbab, učesnicom u pripremanju i realizaciji radionice ,,Mladi za mlade-  od profila do poziva” za kreiranje i unapređivanje Linked IN profila koja će biti održana 20.12.2019. u Inkubatoru za mlade Zrenjanin.

Svoje utiske I iskustva podelila je i Milica Stanimirov, korisnica prve stručne prakse u Zrenjaninu, koja će od januara 2020. godine biti realiovana u saradnji sa knjigovodstvenom agencijom ,,Efi”.

Radna poseta okonlana je susretom sa vlč. Robertom Pašćikom, zrenjaninskim župnikom i generalnim vikarom zrenjaninske biskupije.