Boldog Bogdánffy Szilárdra emlékeztek Feketetón

Istenünk, aki végtelen gondviselő jóságodban, a hitben olyan vezérlő csillagot adtál népednek, mint Boldog Szilárd vértanú püspök, hogy az istentelen hatalom egyházüldözése közepette is hűségesen kitartson az Isten és Egyház iránti szeretetben és ezt példájával élővé is tegye, alázatosan kérünk, segíts bennünket, hogy példáját kövessük és egykor mi is együtt örvendezhessünk vele örökké tartó boldog országodban. Krisztus a mi Urunk által. Ámen.

A vértanúhalált halt Boldog Bogdánffy Szilárd vértanú püspökre emlékeztek szülőfalujában, Feketetón (Crna Bara) október 3-án. Az ünnepi szentmisét a falu szülötte, Király Tibor kisoroszi plébános mutatta be msgr. Mellár József általános helynökkel és Hajdu Sándor csókai plébánossal, aki a feketói hívek lelki gondozását is ellátja.

Hajdu atya immár harmadik évben szervezte meg a Bogdánffy zarándoklatot, amelyet szeretne egyházmegyei szintű rendezvénnyé bővíteni, hogy az észak-bánáti hívek mellett Közép- és Dél-Bánát zarándokai is minél nagyobb számban jelenjenek meg ezen a jeles eseményen. A tervek szerint a jövőben is a hagyományokhoz híven a vértanú püspök emléknapján tartanak majd Feketetón megemlékezést.