Biskupi i medijski djelatnici u Srbiji o koordinaciji suradnje

Katolički biskupi u Srbiji susreli su se u utorak 18. svibnja 2021. godine u sjedištu Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda u Novom Sadu s predstavnicima katoličkih medija u povodu obilježavanja 55. svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija.

Uvodeći u temu ovogodišnjeg susreta mons. Ladislav Nemet, zrenjaninski biskup i predsjednik MBK, izvijestio je nazočne da je u pripremi nova internetska stranica predviđena za objavljivanje vijesti iz pojedinih Biskupija i redovničkih zajednica, koje djeluju u Srbiji. Ta će stranica ujedno poslužiti predstavljanju Katoličke crkve i njezina djelovanja u zemlji, čime se želi pridonijeti njezinoj boljoj vidljivosti u javnosti i jasnijem profilu. Radi toga je potrebno koordinirati djelovanje pojedinih katoličkih medija, kako bi se njihove vijesti lako i pravovremeno mogle plasirati na jednom mjestu. Mons. Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i metropolit, pozdravio je ideju izrade jedne ovakve internetske stranice, pozivajući da joj se prema mogućnostima da ekumenski karakter. Mons. Đuro Gašparović, srijemski biskup, obećao je podršku ovom zajedničkom projektu, skupa sa svojim suradnicima aktivnim na području društvenih komunikacija. Mons. Slavko Večerin, subotički biskup, je pak pozvao da se profil planirane stranice jasno definira, kako bi njezino buduće kontinuirano djelovanje moglo biti zagarantirano.

Uz mnoštvo konstruktivnih ideja od strane pojedinih predstavnika i djelatnika katoličkih medija u zemlji, kojima je svatko od njih želio pridonijeti izradi jasnije strukture planirane internetske stranice, zaključeno je da će za koordinaciju rada u realizaciji ovog projekta biti imenovan po jedan predstavnik iz svake pojedine Biskupije te jedan ispred redovničkih zajednica, koji će potom dogovoriti strategiju i koordinaciju suradnje u opsluživanju djelovanja ove nove internetske stranice Katoličke crkve u Srbiji, a njezino pokretanje planirano je najkasnije do kraja ove godine.