Szentségimádás Versecen

szentsegimadasversec5

Húsvét hetedik vasárnapján, 2018. május 13-án második alkalommal került sor közösségi szentségimádásra. Az imádságon két elmélkedés hangzott el, melyet Palatinus Alen diakónus és Sebestyén Anna vezetett. Ezen kívül csendes, egyéni elmélkedés volt.

Az elhangzott elmélkedések segítették a jelenlévőket, hogy minél mélyebben el tudjanak merülni a krisztusi kapcsolat megteremtésében, amely által át tudták adni Jézusnak gondjaikat, fájdalmaikat, örömüket és kéréseiket.

Hódolat a Megváltó előtt, immár másodszor történt a közelmúltban. Az Oltáriszentség előtt vegyes korosztály, és nemzetiség gyűlt egybe, amely az egység jelét mutatta, és ez által igazán érezni lehetett Krisztus jelenlétét, hisz Ő mondta: „Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.” (Mt 18, 19-20)

Ezek az imádságos pillanatok felemelőek voltak mindannyiunk számára, ezért reméljük, hogy másoknak is át tudjuk adni az örömöt, melyet az Oltáriszentégből merítettünk, és a következő alkalomra új lelkek is részt fognak venni, hogy megérezzék már itt a földön a mennyország előízét, hisz: „Isten nem ott van ahol az égbolt, hanem az égbolt van ott ahol Isten”. /Gerard Ebeling/