Projekat “YOUR JOB“ – Zrenjaninska Biskupija

Projekat “YOUR JOB“

yourjob

U ovim vremenima, svi se suočavamo sa različitim izazovima u svojim okruženjima. Jedan od ozbiljnijih za naš opstanak jeste veliki broj mladih koji odlaze, jer ne mogu da pronađu zaposlenje u svojoj sredini.

Kako je odlazak mladih iz svojih sredina u potrazi za poslom dobio veće razmere, dobijena su sredstva za podršku zapošljavanju mladih od Austrijske razvojne agencije, Renovabisa i Caritas Austrije za realizaciju regionalnog projekta YourJob.

YourJob je projekat koji mladima nudi pohađanje obuka i profesionalnih kurseva, plaćenu stručnu praksu i grantove za započinjanje biznisa.  Sve aktivnosti projekta YourJob za mlade su potpuno besplatne.

U Srbiji projekat realizuje Caritas Srbije zajedno sa Caritasom Aleksinac, Biskupijskim Karitasom Srem i Biskupijskim Karitasom Zrenjanin.

Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da posle prve uspešne godine, u Caritasu Zrenjanin nastavljamo realizaciju aktivnosti projekta Your Job i želimo da Vas pozovemo da zajedno podržimo mlade.

Ukoliko u svojim župama imate mlade od 15 do 30 godina kojima želite da pomognete da dođu do posla, budite slobodni da im predstavite projekat YourJob.

U narednom periodu planiramo sledeće aktivnosti:

– Razgovori sa mladima, individualno ili u manjim grupama o obrazovanju, zaposlenju, karijeri i drugo

– Organizovanje profesionalne orijentacije (karijerno informisanje i odabir zanimanja)

– Obuke za unapređenje veština komunikacije, timskog rada, upravljanja vremenom i druge obuke

– Profesionalni kursevi (za knjigovođu, krojača, automehaničara, limara, električara, frizera i drugo)

– Plaćena stručna praksa

Takođe, otvoren je konkurs za dobijanje bespovratnih sredstava u iznosu od 5000 € za započinjanje biznisa. Mladi se mogu prijaviti, a konkurs je otvoren do kraja avgusta.

U Caritasu Zrenjanin je koleginica Milica Bogdanov, saradnik za zapošljavanje zadužena za realizaciju projekta YourJob i možete se obratiti za sve dodatne informacije ili uputiti mlade da se obrate, putem mejla milica.bogdanov@caritas.rs ili putem telefona na broj: 066 546 02 40.

Tibor Halmai
Direktor
Biskupijski Karitas Zrenjanin