Hivatásotok személyes tanúságtételen alapul

hitoktatok1

Gyerekekkel, fiatalokkal dolgozni szép és felelősségteljes feladat, amiért hálámat fejezem ki nektek, kedves hitoktatók. Tudom, nem könnyű a munkátok, annál is inkább, mert hivatásotok személyes tanúságtételen alapul. Buzdítalak benneteket, vállaljátok a személyes tanúságtételt, őrizzétek meg a lelkesedést és a szeretetet, egyúttal kívánok nektek türelmet, és kitartást az új iskolaévben

– mondta DR. NÉMET LÁSZLÓ SVD nagybecskereki püspök a 2016/17-es tanév elején tartott hitoktatók találkozóján.

hitoktatok1A Nagybecskereki Egyházmegyében augusztus utolsó szombatján tartották meg a hitoktatók püspökségi szintű összejövetelét, amelyen CSIPAK CSABA irodaigazgató kiosztotta a hittanárok kinevezéseit és ismertette az új tanévre tervezett hittanos programokat.

Szeptember folyamán az egyházmegye több plébániáján is megszervezik a tanévnyitó szentmiséket helyi szokásoktól függően. A muzslyai Emmausz fiúkollégium és a nagybecskereki leánykollégium növendékei számára az egyházmegye védőszentje ünnepén, Szent Gellért-napján, a 10 órai szentmise keretében lesz a Szentlélek segítségül hívása.

Az Irgalmasság rendkívüli szentévének bezárása november 20-án történik egyházmegyei szinten, Bánát egész területéről várják a zarándokokat a székesegyházba. A hittanosok előzetes egyeztetés alapján rövid programmal lépnek fel a szentmisét megelőzően. Tekintettel arra, hogy Krisztus Király vasárnapján tartják az ünnepséget, a hagyományos (advent 1. vasárnapját megelőző szombaton szervezett) adventi gyertyagyújtás elmarad.

2016. december 16-án alapításának harmincéves jubileumát ünnepli az egyházmegye, a hittanosok számára tudás-alapú hittanversenyt szerveznek az egyházmegye múltját és a szentek életét foglalva össze.

hitoktatok2A Nagybecskereki Egyházmegyében az új egyházi év Mária-éve lesz. A hittanos programok kialakítása folyamatban van, amelyeket a tervek szerint 2017 márciusa és májusa között bonyolítanak le. Lesz képzőművészeti pályázat és hittanverseny (színdarab, bibliai jelenet és narrált pantomim), valamint megszervezik a különleges nevelési igényű gyerekek találkozóját, s a hagyományos bérmálkozók találkozójára is sor kerül. Valamennyinek fő témája Szűz Mária élete.