Egyházmegyei zarándoklat Érdre

erdizarandoklat27

Tiszteletreméltó Bogner Mária Margit vizitációs nővér boldoggá avatásáért szervezett Érd-Óvárosi megemlékezés 2019-ben két napos lett. A Székesfehérvári Egyházmegye Sajtóirodája hibásan értesítette az érdeklődőket az esemény dátumáról, így a délvidéki zarándokok, a Nagybecskereki és a Szabadkai Egyházmegyéből, május 11-én, a többi zarándokok másnap, május 12-én püspöki szentmise keretén belül emlékeztek meg Bogner Mária Margit halálának évfordulójáról és imádkoztak boldoggá avatásáért. A Nagybecskereki Egyházmegye zarándokai egy busszal érkeztek Érdre. A 36 utas között voltak többek között Ft. Szemerédi Pál, magyarcsernyei plébános, az emlékmise celebránsa és szónoka, a nagybecskereki Emmanuel Kamarakórus, karnagyukkal Dutina Vilma zenetanárnővel és Jenován Flórián zongorista is, aki a szentmisén a kántori szolgálatot vállalta.

Az érdi Szent Mihály Alapítvány tagjai, mint minden évben, most is nagy szeretettel fogadták az érkezőket. A finom ebéd után városnézést biztosítottak az érdeklődőknek. Délután a Marianum Iskola diákjai Bogner Mária Margit életéről szóló színdarabbal kedveskedtek a zarándokoknak.

A Nagybecskereki és Szabadkai Egyházmegyéből érkezők ezután közösen vonultak fel az Érd-Óvárosi főutcán élükön a Szent György Lovagrend tagjaival énekelve és imádkozva, majd megkoszorúzták tiszteletreméltó Bogner Mária Margit sírját a Szent Mihály templom kertjében. Az emlékmise meghitt, családias hangulatú volt, mivel a zarándokok nagy része, a szentmisét bemutató Pál atya, a zenei szolgálatot vállaló Emmanuel Kamarakórus tagjai és kántoruk is Bogner Mária Margit szűkebb szülőföldjéről, a Bánságból érkezett.

A jelenlevő hívek kérték a szent életű vizitációs nővér közbenjárását személyes ügyeikért és együtt fohászkodtak Melence szülötte mielőbbi boldoggá avatásáért.