Caritas önkéntesek nagyböjti találkozója – 2017. április 1.

nagybo%cc%88jt

„Bizony, bizony, mondom neked: Amikor fiatal voltál, felövezted magad, s oda mentél, ahova akartál. De ha majd megöregszel, kiterjeszted karod, s más fog felövezni, aztán oda visz, ahova nem akarod.” (Jn 21,18)

Kedves Plébános atyák!
Kedves Önkéntesek!

Nagy szeretettel hívom és várom Önöket a Nagybecskereki Egyházmegye plébániai önkénteseinek és munkatársainak nagyböjti találkozójára, amelyet 2017. április 1-én (szombaton) szervez a Püspökségi Caritas a nagybecskereki székesegyházban.

9 órakor gyülekezünk a nagybecskereki plébániaudvarban. Ft. Bővíz László beodrai plébános, a kikindai Misericordia idősek otthonának igazgatója Időskori krízisek címmel tart előadást 9.30 órai kezdettel.

Az előadás után a plébániaudvarban közös agapéval és társalgással alkalmat biztosítunk személyes kapcsolatok kialakítására és megerősítésére, tapasztalatok és ötletek cseréjére. Tesszük mindezt Isten segítségével, annak érdekében, hogy a tapasztalatok és ötletek megosztásával, lelkileg megerősödve, még buzgóbban tudjuk szolgálni és szeretni segítségre szoruló testvéreinket.

A 12 órakor kezdődő szentmisét Msgr. Dr. Német László SVD püspök atya mutatja be paptestvéreivel együtt.

Kérem a plébános atyákat, hogy az önkénteseikkel együtt jöjjenek. Buzdítsák, lelkesítsék és segítsék őket, hogy minél többen eljuthassanak erre a találkozóra.

A Caritas szerény útiköltség térítést is biztosít. Hálásak lennénk, ha a szomszédos plébániák közösen szerveznék meg az utazást a költségek csökkentése érdekében.

Kérem, jelezzék a plébániájukról és a leányegyházaikról érkezők létszámát, legkésőbb március 30-ig munkanapokon a 023-510-447, illetve azon kívül is a 064-2020685 telefonszámra, vagy a caritas.zr@mts.rs címre.

Köszönjük.

Nagybecskerek, 2017. 03. 17.

Tisztelettel és szeretettel,
Halmai Tibor, a NPC igazgatója