Ballagás a fúkollégiumban

ballagasfiuk14

Hálaadó szentmise keretében ballagtak az Emmausz Fiúkollégium növendékei a muzslyai Szűz Mária Szent Neve templomban. Az ünnepi szentmisét a kollégium igazgatója, Kalapis Sztoján SDB atya mutatta be.

Az idei tanévben kilencen vettek búcsút az alma matertől: a kisoroszi Molnár Dániel, a káptalanfalvi Vörös Ervin, az óbecsei Brasnyó Mihály, a szajáni Jenován Flórián, az ürményházi Szilágyi Edvin és Lelik Róbert, a tamásfalvi Mike Attila, a székelykevei Nagy Károly és a nagykikindai Barna Viktor.

Kalapis Sztoján atya, valamint Gerdof Zsolti és Gabona Ferenc nevelőtanárok a fiúknak egy-egy maréknyi földet (hogy mindig emlékezzenek, honnan indultak, hol a szülőföldjük), egy-egy pogácsát (hogy bármikor vissza tudják idézni a négy éven át megélt kollégiumi, közös pillanatokat), egy-egy ceruzát (amellyel az életükben kezdődő új fejezetet kell „megírniuk”) ajándékoztak. Emellett egy-egy kártyát is kaptak, amelyre a diákok jó tulajdonságai kerültek, amelyeket társaik véleménye szerint válogattak csokorba. A ballagók Lukács evangéliumát tartalmazó, kis zsebkönyvet is kaptak, hiszen a tanulás előtt minden nap olvastak egy részletet a Bibliából, és ezt a jó szokást jó lenne, ha folytatnák.