A ,,YOUR JOB“ Projekt

yourjob

Közösségeink különböző kihívások előtt állnak a jelen helyzetben. Megmaradásunk egyik nagy problémája a fiatalok elvándorlása, mert itt nem tudnak munkához jutni.

Mivel a fiatalok elvándorlása már komoly méreteket öltött, Ausztria Fejlesztési Ügynöksége, a Renovabis és az Ausztriai Caritas anyagi támogatást nyújt a fiatalok foglalkoztatásához a YuorJob regionális projekt által.

A YourJob projekt a fiataloknak továbbképzési lehetőséget, tanfolyamokat kínál, fizetett szakmai gyakorlati idő letöltését és támogatást a saját vállalkozás beindítására. A fiatalok részére a YourJob projekt aktivitásai teljesen ingyenesek.

A projektet Szerbiában a Szerbiai Caritas közösen valósítja meg az aleksinaci Caritasszal, a Szerémségi Püspökségi Caritasszal és a Nagybecskereki Püspökségi Caritasszal.

Megelégedéssel nyugtázzuk, hogy az első sikeres év után a Nagybecskereki Püspökségi Caritasban folytatjuk a YourJob projekt aktivitásait. Ezért felkérjük Önöket, bátorítsuk közösen a fiatalokat.

Amennyiben plébániájuk területén van olyan 15 és 30 év közötti fiatal, akinek segítséget szeretnének nyújtani munkalehetőség felkutatásában, ismertessék velük a YourJob projektet.

Az előttünk álló időszakban a következő tevékenységeket tervezzük:

– Egyéni vagy kiscsoportos beszélgetések a fiatalokkal az oktatásról, munkalehetőségről, karrierről és egyéb témákról

– Szakmai orientáció (tájékoztatás a karrierépítési lehetőségekről, pályaválasztás)

– Kommunikációs készség fejlesztése, csoportos munka, időszervezés és más képzések

– Tanfolyamok (könyvelőknek, szabóknak, gépkocsiszerelőknek, bádogosoknak, villanyszerelőknek, fodrászoknak, stb.)

– Fizetett szakmai gyakorlat

Továbbra is lehet pályázni az 5000 eurós vissza nem térítendő támogatásra a saját vállalkozás beindításához. A fiatalok jelentkezését augusztus végéig várják.

A Nagybecskereki Püspökségi Caritasban Milica Bogdanov, munkaügyi munkatárs a felelős a YourJob projekt megvalósításáért és hozzá fordulhatnak bővebb információkért, vagy a fiatalokat hozzá irányíthatják. Elérhetőségei: e-mail: milica.bogdanov@caritas.rs; telefon: 066 546 02 40

Halmai Tibor
Nagybecskereki Püspökségi Caritas igazgatója