A ,,YOUR JOB“ Projekt

yourjob

adccscz

A  ,,YOUR JOB“ Projektet a Szerbiai Caritas és a Nagybecskereki Püspökségi Caritas közösen valósítja meg, a pénzelését pedig Ausztria Fejlesztési ügynöksége és az ausztriai Caritas vállalta.

A  ,,YOUR JOB“ Projektet Szerbiában összesen három városban valósítják meg, az egyik közülük Nagybecskerek, ahol már meg is kezdődött realizálása. A projekt tervezett tartama három év, s ez idő alatt mintegy 300 fiatalt kapcsolnak be Nagybecskerek területéről.

A projekt célja a fiatalok foglalkoztatásának a növelése, miközben erősítik magabiztosságukat a fellépésre a munkaerő piacon, hatékonyságukat a munkakeresésben, motiváltságukat, felkészítik őket a munkahelyi tapasztalatszerzésre, növelik versenyképességüket a munkaerő piacon, egyben a munkaadóknál is felkeltik az érdekeltséget a fiatal munkaerő alkalmazása iránt.

A projektbe a 15-től 30 éves fiatalok kapcsolódhatnak be, mint nehezebben munkát találó egyének, főleg azok, akik huzamosabb ideje vannak már munka nélkül, a szociális segélyre jogosultak, sérült egyének, stb. A szélesebb körű társadalmi közösség a projekt indirekt résztvevője.

A projekt alapeszméje a fiatalok foglalkoztatásnak növelése mindegyik környezetben. Általa a fiatalok elsajátíthatják a tudnivalókat a munkaerő piacról, hogyan  fejezhetnek be különböző tanfolyamokat, hogyan dolgozhatják le a fizetett gyakorlati munkát, hogyan pályázhatnak saját vállalkozásuk megnyitásáért. A részvétel ezeken az előadásokon ingyenes.

Az érdekeltek Milica Bogdanov, helyi tanácsadónál jelentkezhetnek és megbeszélhetik a beszélgetés időpontját. E-mail: milica.bogdanov@caritas.rs

yourjob