A koordináló bizottság találkozója

koordinalobizottsag3

A zsinati koordináló bizottság május 15-én tartotta megbeszélését a püspöki lakban. Az összejövetelen bemutatkozott Kántor Viola doktorandusz, aki május 1-je óta vezeti a Zsinati Irodát. Feladatai közé tartozik többek között a zsinati folyamatok kísérése, a munkacsoportok munkájának és az egyházmegye pasztorális tevékenységének a segítése, valamint a már beérkezett munkadokumentumok jegyzőkönyveinek kiértékelése.

A fiatalokkal való pasztorális munka kiemelt szerepet foglal el a nyári-őszi tervekben. Az egyházmegyei gyermektáborokat Elias Ohoiledwarin SVD atya szervezi, míg a szeptember 21-i ifjúsági találkozó főszervezője Kántor Viola lesz.

A koordináló bizottság egyeztetett az elkövetkező időszak pasztorális programjairól. A teológiai napokat szeptember 27-én és 28-án tartják, amelyre elsősorban a zsinati animátorokat, a munkabizottságok tagjait, hitoktatókat és lelkipásztorokat várják. Esperesi szinten megszervezik az idősek találkozóját az adventi időben, emellett számos hittanos és karitatív programot terveznek.

A sajátságos csoportokat érintő munkadokumentumot június folyamán kapják meg a plébániák, és már folyamatban van a következő munkadokumentum – amelynek témája az ökumené – véglegesítése is.